A incendiat locuinţa şi s-a încuiat într-o cameră alături de fiul său. Piromanul din Vasilaţi, salvat din flăcări de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat supărat pe soţie a dat foc la casă şi, ca să se răzbune pe consoartă, s-a încuiat într-o cameră alături de fiul său de 12 ani, cu o butelie în braţe. Pompierii, alertaţi de urgenţă de un vecin, care a şi intervenit şi a salvat copilul, au luptat cu flăcările mai bine de o oră. Din fericire, piromanul a scăpat şi el nevătămat, însă casa s-a făcut scrum.

Alarma s-a dat miercuri după-amiază la Vasilaţi, când vecinii lui V.I. au văzut flăcările mai înalte deâct casa. Un om de bine a intervenit la timp şi a scos copilul din casă, unde se afla încuiat alături de tatăl său. Când au sosit echipajele de stingere, bărbatul care îşi incendiase locuinţa avea în braţe o butelie de aragaz. Toată casă fusese cuprinsă de flăcări şi exista risc de extindere a nenorocirii la întreaga gospodărie.

Salvatorii au intrat în casa în flăcări  pentru a-l scoate pe bărbatul în vârstă de 55 de ani, pentru care clipele de viaţă erau numărate. În doar câteva minute, acesta a fost scos nevătămat din locuinţă, fiind continuate operaţiunile de stingere a incendiului şi de pretejare a vecinătăţilor.


          
Conform declaraţiilor martorilor, se cunoştea şi faptul că proprietarul gospodăriei a dat foc intenţionat locuinţei, l-a luat pe fiul său în vârstă de 12 ani şi s-au încuiat în casă, într-una dintre camere, iar până la sosirea pompierilor militari, un cetăţean de bună credinţă a reuşit să îl salveze pe copil înainte ca arderea să se extindă la întregul imobil. În urma incendiului, casa a fost distrusă în proporţie de 80%.
 

image
image

În urma nefericitului incident, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală din Gălbinaşi -au reţinut pe tânărul de 27 ani, care în ziua de 22 noiembrie şi –ar fi incendiat casa. Bărbatul, cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiuni de distrugere din culpă, a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă.

Vă recomandăm şi:

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite