A fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor la portul turistic

0
0
Portul turistic se construieşte pe malul Borcei FOTO Facebook/CJC
Portul turistic se construieşte pe malul Borcei FOTO Facebook/CJC

Oraşul de pe malul Borcei va avea port turistic la sfârşitul anului 2023. Consiliul Judeţean Călăraşi a semnat miercuri, 21 iulie, ordinul de începere a lucrărilor de construire.

Consiliul Judeţean Călăraşi, reprezentat de vicepreşedintele Ion Samoilă, a semnat astăzi predarea amplasamentului pentru portul turistic şi ordinul de începere a lucrărilor.

Începând cu data de 2 august, zona recent demolată Malibu va deveni şantier de lucru pentru firma Coral SRL.

Aceasta vine la Călăraşi cu o vastă experienţă în domeniul construcţiei portuare, în portofoliu regăsindu-se şi portul de la Tulcea. Valoarea proiectului pentru realizarea portului turistic este de 18 milioane de euro, iar data finalizării construcţiei este 2 noiembrie 2023.

Proiectul presupune crearea unei zone pentru 250 de ambarcaţiuni medii şi mici, cheuri, platforme portuare dar şi diguri de apărare împotriva inundaţiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi.

De asemenea, portul turistic de agrement prevede şi construirea unei clădiri administrative şi a unui imobil în care vor fi amenajate mai multe spaţii comerciale de profil şi două săli de conferinţă. Portul turistic de agrement va fi prevăzut cu un atelier reparaţii ambarcaţiuni, cu macara pivotantă pentru ridicare ambarcaţiuni, rampă de lansare ambarcaţiuni, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor şi o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.

Vă mai recomandăm şi:

Valul 4 al pandemiei va ataca în forţă România. Câţi români ar putea fi răpuşi

 

Apele care îşi cer tributul. De ce sunt atât de periculoase râurile Mureş şi Strei, dar şi Lacul Cinciş

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite