Zeci de traverse de cale ferată au ars în apropierea districtului CFR din Scutelnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii buzoieni au reuşit stingerea incendiului în aproximativ 30 de minute
Pompierii buzoieni au reuşit stingerea incendiului în aproximativ 30 de minute

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la marginea localităţii buzoiene Scutelnici. Zeci de traverse de cale ferată au ars, la doar câţiva metri de districtul CFR Scutelnici. După aproximativ 30 de minute de luptă cu flăcările, pompierii buzoieni au reuşit să stingă incendiul.

O femeie care trecea prin zonă a fost cea care a văzut incendiul. S-a dus imediat să îl anunţe pe şeful districtului CFR din Scutelnici. Acesta apoi a sunat la 112, iar până la sosirea pompierilor, a încercat să stăpânească flăcările, de câţiva metri înălţime, împreună cu câţiva săteni aflaţi la muncă pe câmp. 

Deoarece în zonă era foarte multă vegetaţie uscată, iar flăcările riscau să se întindă şi la clădire, oamenii au început să care găleţi cu apă de la fântâna din curte. Nu au putut face mare lucru, deoarece traversele erau foarte uscate şi impregnate cu creozot, soluţie care, odată luată foc, arde foarte uşor.

Pompierii de la ISU Buzău au ajuns la faţa locului la aproximativ 20 de minute de la izbucnirea incendiului. Pompierii au localizat şi au stins incendiul în aproximativ 30 de minute.

Nu se cunoaşte cauza exactă a izbucnirii incendiului, însă se merge pe două variante: materialul lemnos s-a autoaprins din cauza temperaturilor foarte ridicate sau este posibil ca cineva să fi aruncat o ţigară aprinsă din trenul care a trecut prin zonă cu o jumătate de oră înainte de izbucnirea flăcărilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite