Zeci de străzi din Buzău figurează la Primărie ca fiind asfaltate, chiar dacă nu au văzut niciodată bitumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Primăverii

În Buzău, 39 de străzi figurează în scriptele Primăriei ca fiind asfaltate însă realitatea contrazice acest lucru. În evidenţe sunt, în acest moment, un număr de 14 străzi neasfaltate, în timp ce pe teren lucrurile stau cu totul altfel: în municipiul Buzău, în acest moment, sunt nu mai puţin de 53 de străzi fără asfalt, însumând 15,35 kilometri.

Realitatea era cunoscută printre buzoieni, în special printre cei care, în ultimii ani, se prezentau la audienţe cerând asfaltarea străzilor pe care locuiesc, dar aflau cu stupoare că, de fapt, în evidenţele Primăriei, acestea figurau ca asfaltate.

Actualul edil, cel care a descoperit nepotrivirile din scripte cu realitatea aşteaptă reacţii din partea organelor de anchetă, pentru a depiita dacă pentru străzile declarat în mod fals ca fiind false au fost alocate fonduri de modernizare şi unde s-au dus banii.

”În această săptămână au ieşit şi primele date preliminare legate de situaţia străzilor din municipiul Buzău. (...) În primul rând, în Buzău avem 53 de străzi neasfaltate, cu 15,35 kilometri fără asfalt. Este o chestiune dramatică, când am venit în Primărie mi s-a spus că sunt 14 străzi; făcând mai multe săpături, vorbind cu oamenii de pe străzi despre care spuneau că nu sunt asfaltate, am constatat că, într-adevăr nu sunt asfaltate, dar în situaţiile de la Primărie figurau ca asfaltate, şi am ajuns acum la 53 de străzi”, a spus primarul Constantin Toma.

Toma a anunţat că a grupat străzile din municipiul Buzău în trei pachete, în funcţie de sursa de finanţare pentru asfaltarea sau rebilitarea acestora. Pe lângă cele 53 de străzi complet lipsite de asfalt, ”un alt pachet îl reprezintă străzile pe care circulă autobuzele TransBus, un număr de 18, cu 19,1 kilometri. Un al treilea pachet,  înseamnă 113 străzi, cu 51 de kilometri, care sunt pe raza întregului municipiu”, spune primarul.

Edilul şef al Buzăului susţine că, pe parcursul anului viitor, vor fi asfaltate toate cele 53 de străzi din municipiu care nu au văzut niciodată asfalt.

”Sper, din ceea ce am în mână în acest moment, ca anul viitor să finalizăm toate străzile neasfaltate din oraşul nostru. Vom începe din acest moment cu partea de proiectare, iar din primăvară, până va da frigul, vom asfalta în totalitate toate 53 de străzi, bineînţeles în paralel declanşând licitaţiile şi pentru celelalte loturi. Dar, îmi iau angajamentul ca cele 53 de străzi neasfaltate în acest moment, până la sfârşitul anului viitor să fie asfaltate, să terminăm, în sfârşit, în secolul XXI, asfaltarea totală a Buzăului”, a mai spus primarul.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite