Zece sculpturi monumentale vor trece în patrimoniul unic al municipiului Buzău VIDEO

0
0
Sursa Facebook / Lucian Romaşcanu
Sursa Facebook / Lucian Romaşcanu

Cele zece lucrări realizate de sculptori din opt ţări care au participat la Festivalul internaţional de sculptură organizat de Primăria Buzău prin Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” vor fi evaluate de o comisie naţională de cultură şi vor fi trecute în patrimoniul cultural al Primăriei Buzău.

Prima ediţie a „Simpozionului Internaţional de Sculptură - Buzău 2022” s-a încheiat printr-un ceremonial la care a participat şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Acesta a subliniat faptul că Buzăul a fost capitala sculpturii româneşti mulţi ani de zile, prin Tabăra de la Măgura. 

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa sculptorului buzoian Bogdan Adrian Lefter şi găzduit de firma Rotec, cea care a pus la dispoziţia artiştilor spaţiul necesar pentru realizarea lucrărilor lor, precum şi utilajele şi instrumentele de care au avut nevoie.

„Mi-am dorit să demarez un proiect care să ţină, să creez o tradiţie, să fie mult de acum încolo dus mai departe. Îmi doresc să mă implic, să realizez lucrurile la acelaşi nivel; nu ştiu dacă se conştientizează că nivelul este foarte înalt pentru un astfel de eveniment şi că lucrările se vor acumula în Buzău şi vor fi din ce în ce mai frumoase”, a declarat Bogdan Adrian Lefter, artist plastic.

Toţi cei zece artişti, veniţi la Buzău din opt ţări, inclusiv România, au primit diplome din partea organizatorilor, apoi le-au prezentat oaspeţilor rezultatele muncii lor. Este vorba despre cinci statui din metal şi cinci din marmură. 

Cele zece lucrări vor fi amplasate în diferite locuri din oraşul Buzău, după ce o Comisie Naţională de specialitate va valida aceste locaţii ca fiind potrivite pentru astfel de lucrări artistice de for public.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite