VIDEO Schimbările din conducerile instituţiilor provoacă „viroze”. Fostul şi actualul director DSVSA sunt în concediu medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, vântul schimbării i-a îmbolnăvit pe şefi. În instituţie, niciunul dintre directori nu este de găsit de câteva zile. Medicii veterinari din judeţ spun că această situaţie jenantă ar trebui rezolvată urgent de forurile superioare, respectiv Prefectura şi ANSVSA.

La sfârsitul săptămânii trecute, vechiul director, dr. Adonis Dragnea, a fost transferat la ANSVSA, în locul său a venit fostul şef DSVSA Teleorman, dr. Marius Stan, însă niciunul nu s-a prezentat la noile locuri de muncă, pentru că ambii şi-au luat concedii medicale. Mai mult, directorul adjunct Ciprian Botezatu este plecat şi el la Constanţa, la cursuri, iar responsabilitatea a picat pe şeful Serviciului de inspecţie, care mai tot timpul e pe teren.

Medicii veterinari din judeţ, prin vocea consilierului judeţean Dănuţ Păle, consideră că situaţia creată prin neprezentarea la post a celor doi directori detaşaţi este fără precedent la nivelul DSVSA Buzău. „Este ciudat că ANSVSA a trimis la Buzău un om din Teleorman, care nu ştim cât este de competent, dar ştim ca nu şi-a plătit cotizatia la Colegiul Medicilor Veterinari de doi ani, iar asta nu-i mai dă dreptul de practică medicală. Iar asta, în condiţiile în care la DSVSA Buzău sunt destui medici sau alţi funcţionari serioşi şi competenţi, dintre care s-ar fi putut alege. Iar în ceea ce-l priveşte pe dr. Dragnea, se ştie că are pe rol numeroase procese în care este implicat, cu probleme care nu fac cinste unui conducător de institutie, dar şi aşa, cei de la ANSVSA l-au promovat”, precizează Dănuţ Păle, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzău şi consilier judeţean.

Dănuţ Păle, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Buzău, a formulat deja un memoriu în care aduce în discuţie problemele apărute la nivelul conducerii DSVSA, pe care îl va înainta atât Instituţiei Prefectului - Judeţul Buzău, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, cât şi ANSVSA.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite