Mechel reia producţia de sârmă la uzina Ductil Steel Buzău, la o lună după întreruperea activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea se reia după o perioadă de oprire temporară, din data de 15 decembrie 2012        FOTO: Arhivă
Activitatea se reia după o perioadă de oprire temporară, din data de 15 decembrie 2012        FOTO: Arhivă

Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, reluarea producţiei de sârmă şi produse din sârmă la uzina Ductil Steel din municipiul Buzău. Activitatea se reia după o perioadă de oprire temporară, din 15 decembrie 2012.


"În prezent, uzina dispune de o cantitate de materie primă suficientă pentru a asigura producţia continuă a sârmei şi a produselor din sârmă, în conformitate cu solicitările existente. Producţia de laminate va fi reluată imediat după finalizarea reparaţiilor programate la laminor", se arată într-un comunicat al companiei Mechel.

Pentru evitarea închiderii întreprinderilor, în septembrie 2012, conducerea Mechel a luat măsuri pentru păstrarea uzinelor în stare functională. În acest sens, responsabilii Mechel au fost nevoiţi să suspende temporar funcţionarea unor secţii şi au fost disponibilizaţi o parte dintre angajati. „În acelaşi timp, aceste masuri au permis păstrarea viabilităţii întreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajati vor fi păstraţi. Toţi angajaţii disponibilizaţi vor primi compensaţii conform cu legislatia în vigoare şi a contractelor colective de muncă", se menţiona in comunicatul  de presă emis în luna septembrie de conducerea grupului Mechel.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. În România, grupul Mechel este prezent prin şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Rosu şi Laminorul Brăila.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite