VIDEO Rondul de la intersecţia E85 cu DN1B, luat la ”Ţintă” de şoferi. Ce măsuri iau autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Radu Magdalenoiu
Sursa Radu Magdalenoiu

Două evenimente rutiere produse în giratoriul de la Hanul lui Ţintă, la interval de 24 de ore între ele, aduc în discuţie probleme legate de vizibilitatea amenajării, mai ales de către şoferii care vin dinspre DN1B. O dubă de marfă a ajuns miercuri dimineaţă în rond, asemenea cisternei cu diluant care s-a răsturnat marţi în zori.

Evenimentul rutier a fost anunţat la ora 7.15 prin 112 chiar de către conducătorul neatent. Acesta venea dinspre Ploieşti şi a observat rondul prea târziu, neavând timp să frâneze.

Maşina a pătruns până în mijlocul rondului, unde a rămas înţepenită. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, la vehicul şi amenajarea din sensul giratoriu.

Putea avea însă urmări dintre cele mai grave dacă duba întâlnea un vehicul în sensul giratoriu.

Câteva fotografii cu duba înţepenită în mijlocul rondului au fost postate pe Facebook şi au adunat repede comentarii. Multe aduc în atenţia autorităţilor problema vizibilităţii sensului giratoriu. 

După accidentul de marţi cu cisterna, câţiva şoferi au reclamat faptul că rondul nu ar mai fi iluminat pe timpul nopţii. „Sistemul de iluminare cu celule fotovoltaice s-a stricat de câteva luni, dar n-a mai venim nimeni să-l repare. E o beznă acolo…De aceea se întâmplă şi accidentele astea”, a scris un şofer pe Facebook.

Marţi dimineaţă, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat în intersecţia DN 1B E577 cu DN 2 E85, iar traficul rutier a fost deviat timp de peste cinci ore pe trei rute ocolitoare.

În timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral.

”Recomandăm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi cu viteza adaptată condiţiilor de trafic", precizează reprezentanţii IPJ Buzău.

După două evenimente rutiere produse în zonă, poliţiştii rutieri au solicitat administratorului drumului, respectiv CNAIR, îmbunătăţirea reţelei de iluminat public şi trasarea unui marcaj rezonator transversal pe partea carosabilă atât pe sensul Ploieşti-Buzău, cât şi pe sensul Buzău- Ploieşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite