VIDEO Poliţiştii buzoieni, la vânătoare de pietoni care traversează strada neregulamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de buzoieni îşi pun viaţa în pericol în fiecare zi, din cauza traversării neregulamentare a străzii. Centrul Buzăului este unul dintre punctele cu cele mai multe abateri semnalate în dreptul pietonilor. Mulţi oameni preferă să facă slalom printre maşini şi să treacă strada în dreptul unei staţii de autobuz, deşi trecerea de pietoni e la 50 de metri distanţă. Pietonii nu sunt descurajaţi nici măcar de prezenţa echipajelor de poliţie.

Cinci traversări neregulamentare, în 15 minute. Aceasta este frecvenţa cu care pietonii îşi riscă viaţa, trecând de pe un trotuar pe celălalt al bulevardului Unirii, pe un segment intens circulat din apropierea pieţei centrale. 

Cei mai mulţi fac slalom printre autoturismele care staţionează sau tocmai opresc la semafor, pentru a ajunge în staţia de autobuz. Se expun pericolului, chiar dacă cea mai apropiată zebră este la 50 de metri distanţă. 

Echipajele de poliţie rutieră fac cu rândul în acest punct fierbinte din traficul buzoian, pentru a-i potoli pe pietonii indisciplinaţi. De multe ori, însă, abaterile au loc la câţiva metri de agenţi. 

Un domn grăbit să traverseze bulevardul pentru a ajunge la o agenţie loto pare să nu mai vadă nimic altceva în stânga şi în dreapta. Aleargă direct în faţa agenţilor de la circulaţie. 

O concluzie a poliţiştilor buzoieni arată că cei mai mulţi dintre pietonii contravenienţi sunt pensionari şi adolescenţi. Din fericire, abaterile constatate astăzi au fost sancţionate doar cu avertisment.

Agenţii aflaţi în intersecţiile din centrul Buzăului au oferit peste 250 de pliante cu sfaturi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie dar şi brelocuri inscripţionate cu mesajul sugestiv ”Traversează în siguranţă”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite