VIDEO Misiune de salvare a unui bărbat, rămas captiv în mijlocul râului Buzău, pe o limbă de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din localitatea buzoiană Mărăcineni a rămas captiv, miercuri seară, între două braţe ale râului Buzău. Omul se întorcea de la serviciu, o balastieră de pe albia râului, a apucat să traverseze jumătate din albie însă nivelul apei a crescut brusc. S-a refugiat pe o limbă de pământ de unde a fost luat cu o barcă, trei ore mai târziu, de pompieri.

Aurel Mareş, un bărbat de 50 de ani, din Mărăcineni, trece zilnic prin albia râului Buzău, pentru a ajunge la balastiera unde lucrează. Miercuri seară, drumul spre casă putea să-i fie fatal. 

A vrut să traverseze cursul de apă în dreptul localităţii Căpăţâneşti şi, chiar dacă temperatura de afară era aproape de limita de îngheţ, s-a dezbrăcat de pantaloni şi a pornit să traverseze apa. 

Când a realizat că nivelul râului creşte rapid, ca urmare şi a ploilor din ultimele zile, s-a refugiat pe o bucată de pământ. Pentru că era izolat în mijlocul apei şi nu avea nici telefon la el, Aurel Mareş a strigat după ajutor şi, după mai bine de două ore, a fost auzit de un cioban care a sunat la 112 şi a solicitat ajutorul pompierilor. 

Aceştia s-au deplasat în zonă cu o barcă gonflabilă şi după aproximativ 30 de minute de luptă cu apele învolburate care duceau barca în aval au reuşit să ajungă la victimă şi să o salveze.

Bărbatul a fost adus la mal şi preluat imediat de un echipaj SMURD pentru a se încălzi. Le-a spus pompierilor că a stat aproape trei ore desculţ şi fără pantaloni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite