Dragoş Cojocea, presupusul denunţător al lui Bîgiu, primeşte mesaje de ameninţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Cojocea, directorul din Consiliul Judeţean despre care se crede că ar fi denunţătorul şefului său, Cristinel Bîgiu, şeful CJ Buzău anchetat de procurorii DNA pentru corupţie, spune că este asaltat cu mesaje de ameninţare. Cojocea neagă că de la el ar fi plecat ancheta şi că altcineva ar fi denunţătorul.

Dragoş Cojocea spune că a primit în ultimele zile mesaje de ameninţare şi că azi a fost la Poliţie să facă plângere, potrivit site-ului Gazeta Buzoiană. “Mi-au scris că mă căsăpesc, că-mi răpesc copilul şi că fi-mea o să aibă soarta Elodiei. Eu le spun aşa: să-i pună naiba să se lege de mine sau de familia mea, că mă duc la DNA, cer două pixuri şi un toc de hârtie şi spun tot ce ştiu!”, a declarat Dragoş Cojocea pentru Gazeta Buzoiană.

Acesta a povestit că implicarea sa în caz a fost forţată de către anchetatori. 

“Vineri dimineaţă m-au ridicat când plecam din Călăraşi spre Buzău, la benzinăria aceea de la intrarea în Călăraşi. Luasem banii şi îi pusesem pe scaunul din dreapta. Am oprit să iau o cafea şi m-am pomenit  din senin înconjurat de vreo 30 de inşi. M-au dat jos din maşină şi m-au percheziţionat, au luat inclusiv pachetul cu banii. Norocul meu că nu am pus mâna pe ei, nu i-am verificat, i-am luat pe încredere! Cum spuneam, m-au luat pe sus şi m-au aruncat în dubă, după care m-au dus direct la Bucureşti. Acolo mi-au arătat toate înregistrările, to ce vorbisem noi la telefon, ambiental, tot şi mi-au zis că ştiu tot de la un denunţător cu identitate protejată, aflat la dispoziţia procurorului. Ştiau şi de tranzacţia de anul trecut şi, de data asta, au venit la punct ochit, punct lovit. Mi-au arătat mandatul de arestare care mă aştepta şi mi-au dat de înţeles că singura mea şansă este să colaborez, pentru că oricum existau suficiente probe împotriva mea. Practic, nu mi-a rămas decât să recunosc şi să accept să colaborez în continuare şi, din acest punct rolul meu în poveste este cel pe care îl ştiţi deja. După ce i-am dat banii lui Piţigoi, mă aşteptam să mă lase în pace, dar am fost din nou preluat şi dus la Bucureşti. Nu vreau să ştiţi prin ce am trecut. M-am gândit numai la fiica şi la soţia mea, care nu ştiau de mine. Nu mai vorbim că m-au ţinut într-o celulă rece, pe întuneric, în care se afla un pat şi atât. Nu vreau să mai trec în viaţa mea prin asta”, a povestit Dragoş Cojocea pentru publicaţia buzoiană. 

Cojocea a mai recunoscut că relaţia sa cu preşedintele CJ, Cristi Bîgiu, a fost tensionată. “Bîgiu avea relaţii tensionate cu toţi angajaţii, nu numai cu mine. Trăiam toţi într-o teroare. Acceptai ce îţi cerea sau rămâneai fără serviciu. Pe mine mă ameninţa tot timpul că ne dă afară şi pe mine şi pe nevastă-mea ( n.r. - soţia lui Dragoş Cojocea, Mihaela Cojocea, este angajată pe funcţia de director economic la DGASPC Buzău, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean). Aşa a făcut şi anul trecut şi anul acesta, cu ameninţări”, a mai spus Cojocea.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Dragoş Cojocea, bănuit a fi denunţătorul lui Cristinel Bîgiu, este finul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite