VIDEO Localnicii din Smeeni plantează salcâmi la margine de sat, ca protecţie împotriva zăpezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Marea Împădurire” nu este altceva la Smeeni, decât o încercare a autorităţilor de a crea la marginea satului, în partea de unde bate Crivăţul, lângă Călmăţui, o lizieră de salcâmi, care în timp va deveni un paravan ce va stopa zăpada viscolită să ajungă în sat.

Acţiunea de împădurire a început sâmbăta 29 martie 2014 şi va dura câteva zile. Au răspuns prezent voluntari din toate satele comunei, în total aproximativ 200 de persoane, printre care şi elevi de la şcolile de pe raza localităţii. 

Autorităţile au în plan să planteze, de-a lungul Călmăţuiului, în apropiere de satele Bălaia şi Smeeni, pe o distanţă de circa 5 km, un număr de 20.000 de puieţi de salcâm.

Din nefericire, de la Moisica înspre satele Albeşti şi Udaţi nu se poate înfiinţa o astfel de lizieră, deoarece aceste sate sunt aşezate într-o zonă mai înaltă, şi sunt mai departate de Călmăţui.

Chiar daca în această iarnă afectaţi de munţii de zăpadă au fost foarte mulţi locuitori de la marginea localităţii, acolo unde se strânge zăpada cel mai mult, dintre aceştia foarte puţini au răspuns prezent iniţiativei primăriei. 

„Astă iarnă erau cu gura mare de ce nu-i deszapezim, într-o zi şi jumatate, acum nu prea îşi fac simţită prezenţa. Astăzi avem în jur de 5.000 de puieţi, sperăm să-i punem pe toţi, urmând ca în zilele ce vor urma să îi plantăm pe toţi cei 20 de mii. Sperăm ca la celelalte acţiuni pe care le vom face să vină cât mai mulţi cetăţeni, deorece este interesul lor şi al localităţii", ne-a declarat primarul localităţii Smeeni, Andrei Ion. 

Plantaţia de salcâmi de la Smeeni va fi protejată şi de un gard, limitând astfel accesul animalelor ce vor paşte pe lunca din apropiere. 

Citeşte şi: 

VIDEO Elena Popescu, Ionuţ Barbu şi Laurenţiu Păun, declaraţi, post-mortem, „Cetăţeni de onoare ai municipiului Buzău”

VIDEO Viaţa ca în Evul Mediu, la cinci kilometri de municipiul Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite