VIDEO Fântâna Tămăduirii de la Smeeni, loc de pelerinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de oameni au participat la slujba de vineri
Sute de oameni au participat la slujba de vineri

În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreste Izvorul Tamaduirii. Creştinii ortodocşi din zona Bărăganului buzoian s-au strâns în jurul bisericii de lângă Fântâna Tămăduirii din Smeeni, pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma mică.

Slujba de ieri s-a desfăşurat în aer liber, exact lângă fântână, ea fiind oficiată de cinci preoţi din zonă. Peste 500 de oameni din localităţile învecinate, toţi dotaţi cu sticle si bidoane din plastic, au luat cu asalt fântâna de lângă Izvorul Tamăduirii. Toţi au venit cu credinţa în suflete că, luând apă sfinţită de aici, se vor vindeca de diferitele boli pe care le au. 

Nici în acest an n-au lipsit grătarele sau distracţiile cu muzică, mici şi bere de pe pajiştea din jurul bisericii. Sute de tineri au petrecut până aproape spre seară,  profitând astfel de vremea frumoasă.

Pentru că în zonă s-au strâns sute de oameni, echipaje mixte de poliţişti şi jandarmi din Smeeni au patrulat în zonă pe tot parcursul după amiezii, pentru a preveni eventuale incidente.

    

În anii 90, vestea că apa din acest izvor poate vindeca orice boală s-a răspândit în întreaga ţară, iar locul s-a umplut cu mii de pelerini, care veneau şi luau apă de aici. Cu timpul, cu banii strânşi din donaţiile credincioşilor, aici s-a ridicat şi o biserică, care se vrea a fi un fel de mănăstire.  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite