VIDEO Descinderi la firmele magnaţilor alcoolului, efectuate de inspectori antifraudă şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de inspectori antifraudă şi lucrători vamali, sprijiniţi de jandarmi, au descins astăzi în 15 judeţe la un număr de 63 de sedii şi puncte de lucru ale unor firme cu datorii mari la bugetul de stat, în număr de 38. În judeţul Buzău, oamenii legii au controlat un grup de firme la care este acţionar magnatul alcoolului George Ivănescu, din Poşta Câlnău.

Inspectorii antifraudă au intrat în toate depozitele firmei din Poşta Câlnău a lui Ivănescu, cunoscut ca acţionar al Casei de Vinuri Murtfaltar. De mulţi ani, omul de afaceri nu şi-a plătit taxele şi este suspectat de evaziune fiscală şi returnări ilegale de TVA. 

Sumele datorate de acesta bugetului de stat depăşesc sute de milioane de lei şi numai la bugetul local al comunei Poşta Câlnău are un debit de peste două milioane de lei. Ca să se sustragă de la plata datoriilor, Ivănescu a cerut insolvenţa firmelor pe care le conduce. Miercuri, la sediul firmei Euroavipo din Poşta Câlnău, a ajuns doar administratorul.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, firmele controlate au un risc fiscal ridicat. ”Inspectorii antifraudă fiscală verifică atât instalaţiile de producţie, măsurare şi prelucrare a alcoolului, cât şi modalitatea întocmirii documentelor de provenienţă şi corectitudinea înregistrărilor în evidenţele contabile”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Antifraudă a ANAF.

Acţiunea de control este parte a unui plan amplu de operaţiuni al DGAF, care vizează identificarea şi instrumentarea fraudelor fiscale şi vamale din domeniul produselor accizabile, decurgând din strategia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind combaterea fermă a evaziunii fiscale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite