VIDEO Conductori de tren, prinşi cu banii luaţi de la călătorii frauduloşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
control cfr

Mai mulţi controlori de tren au fost prinşi de un supracontrol cu cu bani luaţi de la călătorii fără bilet. Acumi sunt anchetaţi de poliţia TF Galaţi. De asemenea, un număr de 50 de călători au fost amendaţi după ce au fost prinşi în cele două garnituri controlate fără bilet ori legitimaţie de călătorie.

Două trenuri Regio care circulau dinspre Ploieşti către Focşani şi retur, au fost oprite în plin câmp înainte de intrarea în municipiul Buzău. Poliţiştii şi jandarmii au urcat în tren pentru a identifica persoanele care circulă frauduros. Peste 50 de călători au fost coborâţi în Gara Buzău în timp ce un conductor de tren a fost surprins aruncând un teanc de bani într-un compartiment pentru scăpa de eventualele probe ce l-ar fi putut incrimina.

Majoritatea persoanelor prinse fără bilet au declarat fie că nu le ajung banii de abonamente, fie că au alergat după tren şi nu au mai avut timp să îşi ia bilet, fie ca au încercat să îşi procure bilete de la conductor care le-ar fi luat banii fără a le tăia tichetul de călătorie dar au fost şi persoane care au recunoscut fără menajamente că nu au vrut să îşi cumpere bilet.

Cu toţii au fost coborâţi în Gara Buzău şi conduşi cu mascaţii la sediul Biroului Poliţiei Transporturi Feroviare unde au dat declaraţii şi unde li s-au tăiat bilete şi amenzi în valoare de este 5.000 de lei. De asemenea conductorii de tren sunt cercetaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Acţiunea organizată de Poliţia Transporturi Feroviare Galaţi are loc în contextul în care la Focşani se desfăşoară în aceste zile un festival al vinului manifestare care ar atrage un număr mare de vizitatori care ajung la Focşani şi cu ajutorul trenurilor operate de CFR.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite