VIDEO Biserică în stil maramureşean, ridicată cu sprijinul militarilor şi personalului civil din Baza Aeriană Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhiepiscopiabzvn.ro
Sursa arhiepiscopiabzvn.ro

Şase ani a durat construcţia bisericii în stil maramureşean din incinta Bazei Aeriene Boboc. Lăcaşul a fost sfinţit zilele trecute printr-o slujbă oficiată de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

Biserica a fost construită din lemn, între anii 2014-2020, cu sprijinul cadrelor militare şi al personalului civil din Baza Aeriană „Aurel Vlaicu” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”.

Are hramurile „Sfântul Prooroc Ilie” şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, iar slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Ciprian i-a conferit preotului militar Constantin Neagu rangul onorific de iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru întreaga activitate depusă. 

Totodată, cei care au sprijinit lucrările de înălţare şi înfrumuseţare a bisericii au fost răsplătiţi cu distincţii de vrednicie şi icoane, iar comandantul Bazei Aeriene de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” de la Boboc, comandor Ovidiu Bălan, a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite