VIDEO A luat cea mai mare medie la Bac-ul de toamnă, chiar dacă în ultimii ani a învăţat în străinătate

0
0

Rezultatele de la cea de-a doua sesiune de bacalaureat sunt dezamăgitoare pentru 80% dintre absolvenţii care au susţinut examenul. Sunt însă şi excepţii iar printre ele este şi cazul Ioanei-Violeta Dragu, o elevă din Buzău, care a obţinut cea mai mare medie pe ţară, 9,85. Ioana a luat nota 10 la română, 9.75 la istorie şi 9.80 la geografie.

Buzoianca a început liceul la Colegiul B. P. Hasdeu şi din clasa a X-a şi-a continuat studiile la Montrose Academy, în Scoţia, unde părinţii ei lucrează de 10 ani, mama ca asistentă medicală, iar tatăl ca mecanic într-un service de maşini. 

A ales să se întoarcă în ţară pentru a susţine examenul de Bacalaureat. ”Acolo toate notele erau date prin teste. La finalul fiecărui an dădeam evaluare. Nu pot spune că nu mi-a plăcut la şcoală, dar mie îmi era gândul acasă. Plecatul nu e pentru toată lumea. Eu mi-am dorit să mă întorc. Este altceva dacă mergi ca turist, şi cu totul altceva dacă mergi să stai zi de zi acolo. Când aveam vacanţe şi veneam în România eram cea mai fericită. Mi-am dorit tot timpul să vin acasă. Am fost întotdeauna legată de rude, de bunica”, spune Ioana.

Toată vara a învăţat şi a citit materia pentru cele trei discipline la care a dat examenul: limba română, istorie şi geografie. „La liceu am intrat printre primii cu media 9.58, în şcoala generală am avut media 10. Şi acum am stat şi am învăţat la toate cele trei materii şi am avut încredere că voi lua examenul. Într-o lună şi jumătate am învăţat toată tematica pentru cele trei materii de la bacalaureat”, spune Ioana.

A luat nota 10 la proba scrisă la Limba şi literatura Română, aceasta fiind singura notă maximă înregistrată în această sesiune în tot judeţul.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, la Buzău s-au înscris la bacalaureatul de toamnă 1.571 de concurenţi, dar s-au prezentat doar 883. Dintre aceştia, doar 394 au luat examenul.

Vorbind despre un clasament al liceelor, din punct de vedere al promovabilităţii, Colegiul Hasdeu a ajuns la 100% după ce singurul picat în vară a promovat bacalaureatul. La Liceul de Artă promovabilitatea  a fost de 84 %, iar la Seminarul Teologic, 75 %.

                                                                                                                       SURSA: Campus TV

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri