Viaţa la 100 de ani. Merge la cumpărături şi la vânătoare, are grijă de gospodărie şi face haz de bătrâneţe VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Viorel Bănică
Sursa Viorel Bănică

În comunitatea veche din Mânzăleşti l-am descoperit pe nea` Gică Baciu, cel care la vârsta de 100 de ani este mai activ şi mai sprinten decât mulţi alţii mult mai tineri decât el.

Îşi întreţine gospodăria în care locuieşte singur de mulţi ani, merge la cumpărături şi chiar la vânătoare, când se iveşte ocazia. 

Pe 4 mai, Gheorghe Baciu va împlini 100 de ani, însă este cel puţin la fel de vioi ca vecinii lui cu trei, patru decenii mai tineri. 

Nea` Gică, aşa cum îi spun apropiaţii, se îngrijeşte singur de gospodărie. Merge la cumpărături în sat şi chiar sapă în grădină. Tocmai şi-a construit un gard trainic din sârmă care trebuie să ţină departe animalele sălbatice care vin din pădure.

„Am muncit mult la gard, pentru că trebuia. Mi-am făcut şi poartă, la care mai am să pun doar zăvor. Toate treburile mi le fac singur, că nu are cine. Cât voi mai putea, o să fac treabă”, spune bătrânul din Mânzăleşti.

   

Bătrânul declară că se simte bine şi în ciuda vârstei înaintate se poate deplasa fără probleme. Uneori se mai ajută de un băţ, pentru că îl mai dor picioarele. 

„Fac singur piaţa, mă duc şi îmi iau ce îmi trebuie. Până acum am mers cum am mers. De acum înainte, ce o vrea Dumnezeu”, spune Gică Baciu.

buzau

Înainte de Paşte, domnul Gică are multă treabă de făcut în gospodărie. Este nevoit să se descurce singur, pentru că a rămas singur de mulţi ani. Nepoţii sunt departe de el, unii în Bucureşti, alţii în Italia. 

Singurul lui copil, o fată, locuieşte în oraşul Buzău, însă a promis că-l vizitează de sărbători, dar şi de ziua lui, pe 4 mai. Tot atunci, casa i se va umple de nepoţi.

Bărbatul de 100 de ani are o mare pasiune, vânătoarea. Atunci când îi vin colegii în zonă, se încăpăţânează să îi însoţească, doar când ştie că nu are prea mult de urcat pe munte. Mărturiseşte că viaţa a devenit o povară dar că îşi menţine psihicul întreg făcând haz de vârsta sa. 

Gică Baciu a fost vizitat recent de un prieten, din comuna vecină, Lopătari, care a filmat şi postat întâlnirea pe Facebook.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite