Val de furturi din maşini, în perioada sărbătorilor. Cum şi-au argumentat fapta doi hoţi din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

În perioada sărbătorilor se înmulţesc furturile din maşini, atrag atenţia poliţiştii. Hoţii sustrag bunurile de valoare pe care le găsesc în autovehicule. Un buzoian de 49 de ani a surprins două persoane în interiorul maşinii sale. Indivizii au spus că au crezut că maşina este de vânzare şi ar fi vrut să o cumpere.

În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că protagoniştii sunt doi adolescenţi de 18 ani, ambii din municipiul Buzău. 

Proprietarul nu a constatat lipsa vreunei sume sau bunuri personale din autovehiculul staţionat în parcarea amenajată a unei societăţi comerciale din municipiu. 

Din cercetările efectuate a rezultat că tinerii ar fi profitat de neglijenţa proprietarului autovehiculului care şi-a lăsat maşina descuiată. Le-au spus poliţiştilor că au crezut că maşina este de vânzare şi ar vrea să o cumpere.

În cauză s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,tentativă la furt calificat”, iar poliţiştii buzoieni continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor. Tinerii au un CV infracţional bogat încă din perioada când erau minori.

Tot luni, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au fost sesizaţi de către o femeie de 38 de ani, din comuna Năeni, cu privire la faptul că i-au fost sustrase bunuri dintr-un autoturism staţionat în curtea locuinţei sale. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că furtul s-a comis în ziua respectivă, când femeia a fost vizitată de o persoană străină, sub pretextul că ar dori să achiziţioneze autovehiculul proprietarei.

Ulterior discuţiilor şi după plecarea persoanei, partea vătămată a constatat că din interiorul maşinii i-a fost sustrasă o drujbă. 

Prejudiciul a fost estimat la 2500 lei. În urma investigaţiilor efectuate a fost identificat principalul bănuit, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Prahova.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Poliţiştii reamintesc deţinătorilor de autovehicule că, pentru prevenirea unor astfel de fapte, trebuie să asigure corespunzător toate portierele şi să ridice geamurile maşinilor chiar şi atunci când se îndepărtează pentru scurt timp.

Vă recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Cum arată cultura de Sideritis Scardica, planta de fier care era folosită de cosmonauţii sovietici

VIDEO Magicianul Robert Tudor, vrăjit de frumuseţile din Munţii Buzăului. A locuit într-un camping din Gura Teghii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite