UPDATE Atacul albinelor: au devenit agresive şi au înţepat trei persoane. Doi oameni şi-au pierdut viaţa (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camionul cu stupi lângă care s-a întâmplat tragedia FOTO Iulian Bunilă
Camionul cu stupi lângă care s-a întâmplat tragedia FOTO Iulian Bunilă

Un incident extrem de grav a avut loc sâmbătă dimineaţa, la intrarea în localitatea Aldeni (comuna Cernăteşti, judeţul Buzău). Albinele dintr-o stupină au devenit extrem de agresive şi au înţepat trei persoane, dintre care două au decedat şi a treia a intrat în şoc anafilactic.

UPDATE ORA 12.10 Din primele informaţii oferite de Petrică Mîrzea, primarul din Cernăteşti, rezultă că totul s-ar fi întâmplat în timp ce mai mulţi oameni ar fi descărcat nişte stupi cu albine. 

În momentul în care unuia dintre bărbaţi i s-ar fi făcut rău (din cauza unei crize de epilepsie), ceilalţi doi ar fi încercat să îl ducă la maşină, pentru a-l transporta la spital, dar ar fi pierdut controlul asupra albinelor, care ar fi ieşit din stup şi i-ar fi înţepat mortal.

„Zona e renumită în salcâmi. Am vreo 15 cereri pentru pavilioane, dar băiatul ăsta nu a făcut, nu ştiu ce a căutat la ora asta. Erau trei băieţi cu o dubiţă, cred că sunt din Berca după actele pe care le-am găsit în maşină. Celui care avea epilepsie probabil i s-a făcut rău tocmai din cauza unei înţepături. Cel cu epilepsia a murit în drum spre spital, iar celălalt - lângă maşină“, a declarat iniţial primarul Mîrzea, pentru Adevarul.ro.

Mai apoi a detaliat şi soarta celei de-a treia victime, dar şi posibilele cauze ale incidente. „Ei ştiu mai bine decât noi că nu se circulă ziua cu stupii, e şi foarte cald. Au avut şi o folie peste stupi, să nu zboare probabil... Unul dintre bărbaţi a murit în drum spre spital, pe altul l-am găsit mort lângă maşină. Cel cu şoc anafilactic se simte mai bine, a fost dus spre spital, şi-a revenit. La ora 10 s-a întâmplat tot. Am chemat apicultori, au încărcat stupii. Avem un perimetru izolat de 700 de metri, sunt două case în zonă şi am vorbit cu oamenii să nu iasă din casă. Oricum, albinele s-au liniştit. Acum aşteptăm criminaliştii să ajungă“, a explicat primarul Mîrzea.

Imagine indisponibilă

Reactiile alergice sistemice la intepaturile albinelor debuteaza la 2-60 de minute dupa contact si includ un spectru larg de simptome, care variaza de la intensitate medie la severa si chiar amenintatoare de viata. Persoanele hipersensibile, care nu sunt la primul contact cu veninul acestor insecte vor prezenta prurit generalizat, urticarie, dispnee, wheezing, greata sau crampe abdominale. 

Deoarece aceste simptome au evolutie rapida si grava, pacientul este sfatuit sa cheme de urgenta ambulanta sau sa se prezinte imediat la camera de garda a celui mai apropiat spital de urgenta. Astfel de reactii sunt extrem de periculoase, putand progresa spre soc anafilactic, o situatie care are risc vital pentru pacient.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Din primele informaţii rezultă că una dintre victime avea epilepsie. La faţa locului sunt autorităţile locale, reprezentanţii Ambulanţei Buzău şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, jandarmi şi apicultori care încearcă să izoleze zona şi să protejeze populaţia.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite