Un buzoian a alergat 150 de kilometri ca să ceară parapete pe E85, cunoscută ca „șoseaua morții”

0
Publicat:

Cosmin Răileanu, un antreprenor din Râmnicu Sărat, județul Buzău, a alergat pe distanța de 150 de kilometri, din centrul oraşului Bacău, până acasă, pentru a atrage atenţia asupra pericolelor de pe Drumul Naţional 2, supranumit „şoseaua morţii”.

Cosmin a alergat fără întrerupere. SURSA Elena Răileanu
Cosmin a alergat fără întrerupere. SURSA Elena Răileanu

Sub deviza “E85 – Drumul Morţii – Vrem parapete pentru viaţă!”, Cosmin Răileanu a iniţiat un proiect de conştientizare asupra necesităţii îmbunătăţirii siguranţei rutiere. Evenimentul a debutat în data de 5 noiembrie, la miezul nopții.

Cosmin a plecat din Bacău, din parcul de lângă Catedrala Înălţarea Domnului, şi a alergat 150 de kilometri, până la Râmnicu Sărat, timp de peste 20 de ore.

Pe traseul parcurs pe marginea drumului DN 2, cunoscut ca E 85 în reţeaua europeană, atletul a fost salutat de cei mai mulți șoferi. A avut parte însă și de claxoane din partea conducătorilor auto care au considerat că încurcă traficul.

Cosmin a ajuns la miezul nopții acasă, în Râmnicu Sărat, unde a fost așteptat de prieteni. Antreprenorul a organizat cursa de 150 de kilometri pentru a atrage atenţia asupra pericolelor de pe Drumul Naţional 2 – E 85.

“Locuiesc la jumătatea Drumului European 85 şi am fost martor la foarte multe accidente. (...) Până ce vom ajunge să circulăm pe autostrăzi, trebuie să găsim alte soluţii. Separatoarele de benzi, acolo unde au fost deja montate, au salvat vieţile multor persoane”, a declarat Cosmin Răileanu.

În 2020, pe drumul care leagă Moldova de Bucureşti şi-au pierdut viaţa numai puţin de 420 de persoane, ceea ce reprezintă 26 %, adică mai mult de un sfert, din totalul celor care au murit în accidente rutiere în toată România, arată datele autorităților.

Pentru Cosmin Răileanu, alergatul de anduranţă a devenit un stil de viaţă

Cosmin a participat constant la numeroase maratoane cum ar fi Aleargă Hăşmaşii, Maratonul Argonauţilor, H3RO – concurs de triatlon, X-Race 2022 sau Ultra Race România despre care spune că a fost cea mai mare provocare în materie de alergare.

Alături de cinci prieteni a pus bazele grupului Morning Runners. Se trezesc dimineaţa devreme şi aleargă pe străzile oraşului sau organizează trasee mai lungi prin dealurile Subcarpaţilor de Curbură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite