Tineri prinşi când încercau să vândă zeci de kilograme de petarde şi artificii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Peste 60 de kilograme de petarde şi artificii din categoriile P1, F2 şi F3 au fost confiscate la Râmnicu Sărat, în cadrul unei acţiuni derulate de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat.

În urma verificărilor au fost depistaţi doi tineri, de 27 şi 16 ani, ambii din Podgoria, care aveau asupra lor mai multe articole pirotehnice, pe care ar fi intenţionat să le comercializeze.

Poliţiştii au descoperit 1.100 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 şi F3, cu o greutate totală de 65 de kilograme, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, care sunt destinate ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite