”Vânători” de catalizatoare, prinşi de poliţişti la un filtru din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Doi bărbaţi din Vipereşti, în vârstă de 21 şi 22 de ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi, au fost interceptaţi în trafic în localitatea Măgura, de către poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Pârscov.

În urma controlului, în maşina lor au fost găsite documente care atestau vânzarea de catalizatoare către o societate comercială. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 15 octombrie – 11 noiembrie, cei doi ar fi sustras două autoturisme, 15 catalizatoare, două sisteme audio şi medii de stocare. Autoturismele ar fi fost sustrase tot în scopul procurării catalizatoarelor, după care bănuiţii le-ar fi abandonat.

Persoanele vătămate în cazul acestor furturi au vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani şi sunt din Pătârlagele, Siriu, Pănătău, Pârscov şi Vadu Paşii.

Prejudiciul total a fost estimat de părţile vătămate la 17.000 de lei, activităţile de recuperare integrală a acestuia fiind în derulare, spun poliţiştii.

buzau

De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date specifice, poliţiştii au constatat că şoferul maşinii interceptate nu figura ca deţinător de permis de conducere.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de aceştia măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite