Tată și fiu din Berca, trimiși în judecată pentru comiterea de infracțiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a fost arestat Foto: Arhivă Adevărul
Suspectul a fost arestat Foto: Arhivă Adevărul

Doi bărbaţi din comuna Berca, în vârstă de 56, respectiv 31 de ani, tată şi fiu, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, emiterea unor file CEC cu încălcarea normelor legale şi fără a exista disponibilul necesar în bancă şi folosirea creditului societăţii în interes contrar acesteia.

Bărbatul de 31 de ani este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Berca, a emis mai multe file CEC completate necorespunzător, pentru a efectua plata unor mărfuri achiziţionate de la două societăţi comerciale cu sediul pe raza judeţelor Prahova şi Buzău, file care ulterior au fost refuzate la plată de banca emitentă,

Tatăl, în vârstă de 56 de ani, în calitate de administrator împuternicit la două societăţi comerciale din comuna Berca, a indus în eroare mai multe societăţi din judeţele Buzău şi Prahova şi municipiul Bucureşti, cu ocazia încheierii unor contracte comerciale, prezentându-le firmele pe care le administra ca având posibilităţi financiare de a-şi onora obligaţiile ce rezultau din clauzele contractuale, deşi situaţia reala era contrară. Astfel, bărbatul a achiziţionat mărfuri pe care ulterior nu le-a mai plătit.

Totodată, a emis file CEC în alb, necompletate la toate rubricile sau neasigurând disponibilul necesar în contul bancar pentru a onora plăţile. De asemenea, bărbatul de 56 de ani a cesionat creanţele uneia dintre societăţile pe care le administra către cea de-a doua,  fapt ce a determinat intrarea în insolvenţă a primei societăţi.

Poliţiştii au stabilit valoarea prejudiciului creat de către cei doi suspecţi la suma de 260.837 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite