Sute de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi în weekend să vegheze la respectarea măsurilor impuse de pandemie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

În primul week-end al vacanţei şcolare, dar şi sărbătoarea Paştelui pentru credincioşii catolici, autorităţile anunţă acţiuni cu forte, sporite  pentru a evita încălcarea măsurilor impuse de pandemie. Un număr de aproximativ 400 de poliţişti şi jandarmi vor fi pe străzi şi în punctele cheie ale judeţului Buzău.

Peste 270 de poliţişti buzoieni vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurilor de sănătate publică.

Cei mai mulţi dintre poliţiştii aflaţi la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică şi poliţişti de la rutieră. 

Alături de aceştia, ca de fiecare dată, sunt implicaţi în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranţei cetăţeanului şi poliţişti de la alte structuri - transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Astfel, poliţiştii, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor fi angrenaţi în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru a nu permite desfăşurarea unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări.

Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acţiona, pentru prevenirea producerii unor accidente grave şi vor beneficia de informaţii în timp real cu privire la fluenţa traficului, în urma colaborării cu colegii de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

Este primul week-end al vacanţei şcolare, dar şi sărbătoarea Paştelui pentru credincioşii catolici, aşa că atenţia efectivelor de jandarmi va fi direcţionată către zonele montane ale judeţului, unde vom asigura o prezenţă la vedere şi vom acţiona pentru siguranţa cetăţenilor, atât pentru cea fizică, cât şi pentru cea sanitară. În aceste zone, au fost crescute numărul de patrule formate din jandarmi montani din cadrul Posturilor Montane Nehoiu şi Berca, dar şi cei din cadrul Postului din staţiunea balneară Sărata Monteoru. 

Misiunea jandarmilor va fi, în principal, verificarea respectării, de către cetăţeni sau de către operatorii economici, a măsurilor de protecţie sanitară, dar şi intervenţiile pe linia salvării persoanelor rătăcite, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor continua, totodată, să fie prezenţi în zonele aglomerate de obicei pe durata week-endului în cadrul acţiunilor organizate alături de poliţişti. Ne dorim ca toate aceste activităţi să se desfăşoare în deplină siguranţă, iar cetăţenii să înţeleagă faptul că toate acţiunile noastre sunt preventive, prezenţa noastră având ca scop reducerea riscurilor de răspândire a coronavirusului.

În toate aceste misiuni, vor fi implicaţi, zilnic, atât în misiuni de pază şi protecţie instituţională, cât şi pe linia misiunilor de ordine publică, peste 120 de jandarmi.

”Reamintim că, în interiorul localităţilor, se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri”, se arată într-un comunicat al IJJ şi IPJ Buzău.

În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

Totodată, în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00.

De la aceste reguli există excepţii justificate, iar, în toate localităţile, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite