Sute de elevi cu păduchi şi râie, la început de an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 67.000 de elevi (91% din totalul şcolarilor şi preşcolarilor) au fost evaluaţi medical de către medicii de la unităţile de învăţământ. În urma contraolelor medicale, 1,4% dintre copii sufereau de boli contagioase, unii aveau păduchi, alţii râie ori roşu în gât.

În urma evaluării clinice s-au depistat 933 de şcolari şi preşcolari bolnavi cu boli contagioase. Dintre aceştia, 558 au avut angină, în 42 de cazuri s-a depistat scabie(râie), 231 dintre ei au avut pediculoză (păduchi), în 57 de cazuri a fost vorba despre diferite micoze, 4 copii aveau hepatită virală tip A, iar unul varicelă.

Spre deosebire de alţi ani, elevii bolnavi au fost mai puţini, ponderea cea mai mare fiind în şcolile de la ţară. Toţi şcolarii şi preşcolarii diagnosticaţi cu astfel de boli au fost trimişi acasă şi vor urma tratamente, sub supravegherea doctorilor.

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău spun că numărul copiilor disgnosticaţi cu pediculoză a crescut, în timp ce cazurile de amigdalită au scăzut în comparaţie cu anii anteriori.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite