Şeful Gărzii de Mediu Buzău, despre incendiul de marţi: ”Din păcate, atmosfera este poluată” VIDEO

0
0
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

S-a întunecat cerul deasupra Buzăului, din cauza unui incendiu de proporţii care a cuprins un depozit de frigidere scoase din uz. Pompieri din mai multe judeţe s-au luptat toată ziua cu flăcările imense. Traficul rutier a fost oprit, din cauza norului de fum vizibil de la zeci de kilometri distanţă.

În jurul orei 11.00, a fost anunţat la 112 un incendiu izbucnit  la un depozit de electrocasnice uzate, aflat în zona industrială a municipiului Buzău. 

În câteva zeci de minute, au luat foc pe rând mii de carcase de frigider care urmau să ajungă la un reciclator din zonă. 

Din cauza vântului, focul s-a extins rapid şi la hala societăţii. Poliţiştii au decis să oprească traficul rutier în apropierea depozitului, din cauza norului de fum care învăluiea şoseaua. Fumul gros se vedea de la zeci de kilometri distanţă.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, muncitorii având timp să se autoevacueze din hala cuprinsă de flăcări. La intervenţie au fost trimise maşini de stingere din mai multe judeţe. Pentru că se înregistrau degajări mari de fum, autorităţile au transmis mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zona afectată.

”Traficul a fost deja restricţionat, s-au făcut demersuri pentru a veni autospeciale de la Bucureşti, Brăila şi Vrancea. Important este că nu sunt victime. Vorbim de un incendiu pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi”, spune Adina Moiseanu, subprefect.

buzau

La faţa locului au sosit şi echipe de la Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău, pentru a măsura gradul de poluare generat de incendiu. Au constatat că norul de fum gros se deplasează către nord-est, dus de vântul care suflă cu cu până la 40 de kilometri pe oră. 

”Din păcate atmosfera este poluată iar fumul a ajuns şi în municipiul Buzău, cu toate că avem doi, trei kilometri până în centru. Am dispus APM să facă determinări asupra calităţii aerului şi să monitorizeze până la eliminarea acestei poluări”, declarat Carmen Ichim, comisar şef Garda de Mediu Buzău.

Coloana de fum a învăluit o parte din oraşul Buzău iar localnicii din cartierul Mihai Viteazu au fost cei mai afectaţi de mirosul chimic şi funinginea degajată de incendiu. 

Comisariatul Gărzii de Mediu aşteaptă finalul anchetei pentru a stabili cauzele şi cantitatea de deşeuri care a fost cuprinsă de flăcări, după care va hotărî ce sancţiuni îi va aplica firmei. 

Este al doilea incendiu, în mai puţin de un an, la depozite de deşeuri reciclabile din Buzău. Poliţiştii urmează să stabilească acum cauzele care au dus la declanşarea incendiului.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ardeiul iute, planta din trusa de urgenţă. Beneficiile explicate de cercetătorii staţiunii legumicole din Buzău

Magia globurilor personalizate. Peisajele de iarnă şi figurile cu Moş Crăciun sunt cele mai cerute modele VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite