Seara artei buzoiene, la Galeriile „Orizont” din Bucureşti, la 45 de ani de la înfiinţarea UAP Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), filiala Buzău, vor participa luni la vernisajul expoziţiei aniversare „Filiala 45”, organizată la Galeriile „Orizont” din Bucureşti. La eveniment sunt aşteptaţi atât oameni de cultură, cât şi politicieni care reprezintă judeţul Buzău în Parlamentul României.

Potrivit iniţiatorului, prof. Valeriu Şuşnea, preşedintele UAP Buzău, evenimentul se vrea a fi o seară buzoiană în plin centru al Bucureştiului, motiv pentru care au fost lansate invitaţii inclusiv parlamentarilor buzoieni, iar din program nu vor lipsi promovarea unor produse tradiţionale: covrigii de Buzău, cârnaţii de Pleşcoi şi vinul de Pietroasele.  .

Astfel, luni, de la ora 17.00, la celebrele galerii de artă de pe Magheru vor fi prezentate lucrările pictorilor, sculptorilor, graficienilor şi artiştilor decoratori din judeţul Buzău. Totodată, sunt aşteptaţi la eveniment toţi oamenii de cultură din Buzău care locuiesc în Bucureşti, cât şi parlamentarii buzoieni. 

În cadrul evenimentului vor avea loc proiecţii cu imagini de la vernisajele UAP Buzău şi din cadrul proiectelor derulate de-a lungul timpului, precum şi imagini cu sursele de inspiraţie ale marilor artişti care au trecut prin Buzău, precum Vulcanii Noroioşi, Măgura, Aşezările rupestre de la Nucu, Fişici, Bozioru, Muntele Penteleu sau Lopătari.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite