Caricaturistul Milică Ene, la cea de-a 32-a expoziţie personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caricaturistul Milică Ene a pregătit pentru expoziţie nu mai puţin de 25 de lucrări   FOTO: Iulian Bunilă
Caricaturistul Milică Ene a pregătit pentru expoziţie nu mai puţin de 25 de lucrări   FOTO: Iulian Bunilă

Holul Sălii de spectacole a Consiliului Judeţean va fi, sâmbătă, gazda vernisajului expoziţiei de grafică şi caricatură „VEM Expo”, manifestare în cadrul Festivalului Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare”. Protagonist este cunoscutul caricaturist Vasile Milică Ene, cel care se află la expoziţia personală cu numărul 32.

Expoziţia, organizată cu sprijinul Casei de cultură a municipiului, cuprinde nu mai puţin de 25 de caricaturi „manifest”: 15 dintre lucrări au fost realizate special pentru eveniment iar alte zece caricaturi sunt mai vechi, dar de actualitate. Tema abordată în acest an este prezenţa excesivă, în paginile ziarelor, revistelor sau în emisiunile tv, a femeilor dezbrăcate. „Expoziţia este de fapt un manifest. În ultima vreme, femeile dezbrăcatre apar peste tot, la orice oră din zi şi din noapte. Am văzut chiar şi reviste de cultură care au început să publice poze cu femei dezbrăcate”, spune Vasile Milică Ene, protagonistul expoziţiei. 

Vernisajul expoziţiei „VEM Expo” va avea loc sâmbătă, de la ora 17.30, în holul sălii de spectacole a Consiliului Judeţean  Buzău.

Semnătura lui Milică Ene a apărut, de-a lungul ultimelor două decenii, în mai toate publicaţiile locale, atât în rubrici dedicate artei plastice, cât mai ales în casetele cu caricaturi. Modele pentru lucrările sale de grafică i-au fost primari, artişti locali dar şi politicieni cunoscuţi. A aşternut pe hârtie mii de caricaturi iar pe cele mai bune 80 de lucrări le-a strâns într-o colecţie intitulată “Carte de identităţi”, publicată în 2004. Talentul pentru artă i-a fost moştenit şi de fiul său, Claudiu Ene, şi acesta, la rândul său, un artist plastic cunoscut. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite