Sală de pregătire în sediul Diviziei 2 Infanterie, inaugurată în memoria generalului Cornel Paraniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul comandant al Comandamentului Operaţional 2 Întrunit „Mareşal Alexandru Averescu” dintre anii 2001-2004, generalul Cornel Paraniac are, de marţi, o sală de pregătire care-i poartă numele în cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

La şase ani de la tragicul eveniment în urma căruia generalul a trecut în nefiinţă, camarazii de arme, în prezenţa membrilor familiei Paraniac, au inaugurat o sală de pregătire, care, începând cu 25 martie, Ziua Buneivestiri, va purta numele regretatului general, – „Sala General Cornel Paraniac”.

Prezent la eveniment, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Lucian Foca, vizibil emoţionat, a retrăit momentele de colaborare cu generalul Paraniac, un adevarat mentor care i-a influenţat destinul de comandant. „Ne-a lăsat nouă, celor care îi vom păstra vie amintirea şi spusele că ,,toată viaţa este o luptă pentru identificarea drumului corect între idealuri divergente, educaţia fiind aceea care ne ajută să învăţăm drumul corect şi să evităm greşelile”, a declarat generalul de brigadă Lucian Foca la inaugurarea noii săli de pregătire a militarilor din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. 

Soţia generalului trecut în nefiinţă, Maria Paraniac, însoţită de copii, rude şi prieteni, a mulţumit celor care prin fapta şi gândul lor, au făcut ca imaginea celui care a fost generalul Paraniac să rămână mereu în conştiinţa militară.

Citeşte şi: Spitalul Judeţean Buzău face angajări. 64 de posturi vacante au fost scoase la concurs

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite