Regulile distanţării sociale, încălcate în jurul şcolilor chiar de părinţi şi bunici VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

În prima zi de şcoală în scenariul verde, părinţii şi bunicii s-au înghesuit în faţa unităţilor de învăţământ, ignorând măsurile impuse în pandemie. La Şcoala nr. 11 din municipiul Buzău, zeci de adulţi s-au înghesuit în faţa porţii de acces în unitatea de învăţământ pentru a-i prelua pe copii.

Pe o stradă foarte aglomerată, părinţii şi copiii deopotrivă traversau pe oriunde, mai puţin pe trecerile de pietoni. Câţiva dintre adulţi chiar au oprit maşinile în mijlocul drumului pentru a-şi prelua copiii. 

Unii părinţi nici nu purtau mască, ori o purtau necorespunzător. Sindicaliştii din învăţământ avertizează că riscul de îmbolnăvire este mare, din cauza claselor aglomerate.

Liderii Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Buzău spun că cel puţin cinci scoli din oraşul Buzau funcţionează cu clase suprapopulate, însă situaţia nu este pe deplin cunoscută la nivelul judeţului, în acest moment.

Sindicaliştii din învăţământul buzoian sunt îngrijoraţi şi de faptul ca numărul dascălilor vaccinati până la acest moment este extrem de mic, iar perspectivele de imunizare în următoarea lună sunt la fel de reduse.

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Promovarea Trovanţilor de la Ulmet, prioritate a conducerii judeţului

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite