Războaiele tot mai dese taie pofta românilor pentru cariera militară. Școlile militare rămân cu locurile neocupate

0
Publicat:

Războaiele din jurul României subțiază efectivele de elevi ai Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri de la Boboc, județul Buzău. Un număr de 137 de elevi au depus jurământul militar, vineri, în cadrul unei ceremonii.

Dintre bobocii seriei actuale, 37 sunt fete, un număr mai mare decât în alți ani, ceea ce reprezintă o schimbare semnificativă în ceea ce privește participarea femeilor în instituțiile militare.

Ceremonialul depunerii jurământului față de țară a fost unul cu o mare însemnătate, atât pentru tinerii elevi cât și pentru familiile lor.

După zece săptămâni de instrucție intensivă, cei 137 de elevi ai școlii au avut parte vineri de un moment de neuitat. Îmbrăcați în uniformă și purtând echipamentul militar, elevii s-au aliniat și au așteptat, cu emoție, să rostească jurământul de credință.

Elevii din anul întâi au defilat pentru prima dată în calitate de militari ai Forțelor Aeriene Române. Emoții au fost atât din partea elevilor cât și a celor care au asistat la depunerea jurământului. Elevii au primit îmbrățișări din partea celor dragi.

Pentru tinerii militari depunerea jurământului înseamnă începutul unei cariere mult visate.

Din păcate uniforma militară nu mai este la fel de dorită de tineri așa cum era în alte serii. În acest an, pentru prima dată nu au fost ocupate integral toate locurile din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Una dintre explicații, cred reprezentanții unității, ar fi situația geopolitică și războiul care se desfășoară în aceste momente lângă granițele României.

„Este si acesta un impediment pentru care nu vin candidați la examenul de admitere. Anul acesta am avut ocupate 75% locuri”, declară comandor Corneliu Mititelu, comandant Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Pe durata depunerii jurământului, mai multe aparate de zbor au survolat la mică înălțime unitatea militară. În acest an, au ales Școala de Maiștri Militari 73 de elevi dintre care 12 fete, iar pentru cea de subofițeri au optat 64 de tineri, dintre care 25 de fete.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite