Râul Buzău şi lacul Siriu, sufocate de deşeuri din plastic. Studiu realizat de „Apele Române” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Apele Române
Sursa Apele Române

Râul Buzău şi lacul de acumulare de la Siriu sunt sufocate de gunoaie, dar mai ales de deşeuri din plastic, care reprezintă 93 la sută din totalul gunoaielor aruncate de turişti în apă.

Asta reiese dintr-un studiu realizat, luna trecută, de Administraţia Bazinală Buzău-Ialomiţa, pe de râul Buzău, de la limita cu judeţul Covasna şi până în aval de localitatea Pătârlagele, zonă ce a inclus şi lacul de acumulare Siriu.

Potrivit studiului, 60 la sută dintre deşeurile de plastic care plutesc pe râu sunt din categoria PET, urmată de fragmente rezultate din degradarea obiectelor din plastic şi obiecte care au legătură cu tacâmuri şi veselă. 

Dintre aceste deşeuri, 68 la sută sunt de unică folosinţă. Cea mai mare abundenta a fost stabilită în punctele de investigare de pe acumularea Siriu. 

„Acest lucru se explică prin faptul că originea deşeurilor este localizată amonte de lac, acumularea Siriu reprezentând doar un punct de colectare în timp”, se arată în studiu.

Toate activităţile de investigare au fost finalizate prin colectarea deşeurilor şi igenizarea zonelor cu ajutorul elevilor, voluntarilor, primăriilor, a salariatilor Administraţiei Bazinale Buzău-Ialomiţa. 

Dincolo de aceste cifre, nepăsarea oamenilor a dus la privelişti îngrozitoare, în care gunoaiele se adună pe râu şi sunt purtate mai departe, ajungând pe maluri şi poluând mediul.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite