Primarul Buzăului a lansat proiectul unirii comunei Ţinteşti cu municipiul reşedinţă de judeţ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Buzău
Sursa Primăria Buzău

În acest sens, a fost iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Referendumului având ca obiect modificarea hotarelor Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Buzău şi Unităţii Administrativ Teritoriale Comuna Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative.

Buzoienii şi localnicii din Ţinteşti vor fi chemaţi la urne în prima duminică a lunii octombrie, atunci când vor vota pro sau contra fuzionării celor două localităţi.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanţilor, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localităţi, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

”Vă rog să fiţi alături de mine pentru a duce această iniţiativă la bun sfârşit. Începând din acest moment, vă invit să fiţi parte activă în campania de informare şi consultare. Dublarea suprafeţei administrative a municipiului Buzău înseamnă dublarea oportunităţilor de dezvoltare a acestuia!”, a scris primarul Buzăului, Constantin Toma.

În acest moment, comuna Ţinteşti are 7.200 de hectare şi puţin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare şi 115.000 de locuitori. După unirea celor două localităţi, suprafaţa municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite