Proiect de infrastructură în pericol, din cauza unei licitaţii contestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Arhivă
Sursa Arhivă

Asfaltarea a trei artere importante din municipiul Buzău se amână pe termen nelimitat, din cauza unei contestaţii depuse de firma clasată a doua la licitaţia pentru desemnarea constructorului. Societatea a contestat rezultatul licitaţiei şi reclamă vicii ale ofertei desemnate câştigătoare.

Reabilitarea străzii Transilvaniei, bulevardului Unirii şi Aleii Industriilor din Buzău trebuia să înceapă anul acesta. Finanţarea a fost deja asigurată din fonduri europene, însă începerea proiectului s-a împiedicat în faza de licitaţie. 

Începerea lucrărilor este întârziată de o contestaţie care blochează procedura de atribuire a proiectului către câştigătorul desemnat al licitaţiei. O contestaţie la procedura de licitaţie a fost depusă anterior de firma clasată pe locul doi, Hidro Salt B92.

Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor a respins în integralitate contestaţia şi a acordat din nou câştig de cauză Primăriei Buzău. Numai că, firma respectivă a decis din nou să se adreseze instanţei pentru a contesta decizia CNSC.

„Sunt multe motive temeinice, cele mai multe tehnice şi greu de înţeles şi explicat pentru publicul larg. (...) Au reieşit vicii evidente ale ofertei desemnate câştigătoare. În mod incorect, autoritatea contractanta şi-a ignorat pur si simplu propriile concluzii cu privire la capabilitatile tehnice ale ofertanţilor şi a declarat admisibilă, conformă şi câştigătoare oferta unui operator economic care nu ar putea executa în condiţii de legalitate contractul care se intenţionează a fi atribuit”, spun reprezentanţii Hidro Salt B92.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a celor trei mari artere buzoiene va costa 14 milioane de euro, bani europeni, şi are ca termen final de execuţie sfârşitul lui decembrie 2022.

În cazul în care proiectul nu va fi finalizat până la termenul limită, lucrările rămase neexecutate vor trebui să fie duse la bun sfârşit, din banii Primăriei. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite