Primăriile Costeşti şi Stâlpu, suspecte în cazul de poluare a apei râului Călmăţui. Au fost amendate de Garda de Mediu

0
0
Arhivă
Arhivă

În urma unor controale la primăriile Costeşti şi Stâlpu, comisarii Gărzii de Mediu au găsit nereguli în privinţa colectării, transportului şi depozitării apelor uzate. Din acest motiv, cele două unităţi administrativ-teritoriale au fost incluse pe lista suspecţilor în privinţa sursei deversărilor de deşeuri din râul Călmăţui, fenomen sesizat în urmă cu aproape o lună.

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat controale la cele două primării, după ce râul Călmăţui a fost poluat cu deşeuri animaliere, producând un adevărat dezastru ecologic. 

Organele de control au descoperit că cele două administraţii locale nu au acte care să justifice operaţiunile de încărcare a deşeurilor din fosele septice ale populaţiei sau de la primărie şi şcoli, asta în condiţiile în care localităţile Costeşti şi Stâlpu nu beneficiază de canalizare.

Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, în cele două comune, de mai bine de doi ani, deversările de ape uzate se fac necontrolat, în ciuda faptului că legislaţia de mediu prevede că reziduurile trebuie încărcate de la populaţie şi de la unităţile publice şi duse la un depozit autorizat. Primarul comunei Costeşti spune că, deşi nu are acoperire în acte, nu a recurs la deversări necontrolate, în locuri neautorizate.

În consecinţă, primăriile Costeşti şi Stâlpu au fost amendate cu câte 15.000 de lei. De asemenea, reprezentanţii Gărzii de Mediu îi avertizează pe administratorii firmelor de vidanjări că vor fi drastic sancţionaţi, dacă vor fi descoperiţi cu acţiuni ilegale.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite