Primăria Buzău, împiedicată de judecători să-i concedieze pe poliţiştii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste bună pentru cei 250 de poliţişti locali de la serviciul de pază care au rămas în luptă cu municipalitatea buzoiană. Cu o amânare de câteva ore, miercuri după-amiază, Tribunalul Buzău a suspendat două hotărâri ale Consiliului Local Buzău care au pregătit terenul pentru o reorganizarea Poliţiei Locale, urmată de preavize, luna trecută. Ca efect, concedierile vor fi suspendate, iar poliţiştii locali vor rămâne în activitate.

Judecătorul de pe fond a decis să suspende cele două hotărâri de consiliu local prin care s-a încercat a doua concediere a agenţilor locali. Primăria Buzău va face apel, care se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

„Am câştigat din nou. Sper să nu se supere domnul primar pe mine, dar încet şi apăsat ca la Râmnicu Sărat adevărul va ieşi la iveală. Cei de la Primărie nu au putut prezenta astăzi judecătorului documentele solicitate. N-au avut aviz de la ANFP, ci doar un aviz de la prefectură care nu înseamnă mare lucru. Noi vom continua lupta în justiţie pentru a demonstra şi faptul că nu se face mare economie prin disponibilizarea noastră şi angajarea firmelor de pază. O să vin cu documente în acest sens în curând”, a declarat Vasile Ene, reprezentantul poliţiştilor locali.

Meciul în justiţie nu este încă tranşat, întrucât Primăria Buzău va face apel care se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti. În cazul în care se va menţine decizia de pe fond, preavizele dictate de Primăria Buzău se vor anula. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite