Primar infectat cu SARS-CoV-2: „M-au externat după ce le-am spus că sar gardul ca să ajung acasă la soţie şi copil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Lopătari are 32 de ani
Primarul din Lopătari are 32 de ani

Campania de vaccinare anti-COVID intră într-o nouă etapă, odată cu pornirea caravanelor mobile în cele mai îndepărtate cătune. Unii dintre primari încearcă să-şi mobilizeze cetăţenii să meargă la imunizare, inclusiv prin mesaje emoţionante postate pe Facebook. Un astfel de exemplu vine din Lopătari, judeţul Buzău.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, primarul Claudiu Constantin dezvăluie momentele terifiante trăite în urmă cu câteva luni când a fost diagnosticat cu COVID-19. 

Acesta a fost internat în august 2020, cu COVID-19, deşi spune că s-a păzit cât a putut. Acolo a fost martorul unor scene de neuitat.  

”Am fost internat 3 zile la Spitalul Gârlaşi, unde oameni extraordinari îşi dădeau tot interesul din camuflajul lor cel de toate zilele. Lângă mine au murit un bărbat în vârstă şi bănuiesc că şi o femeie, la scurt timp după ce eu am plecat de acolo”, spune primarul din Lopătari.

Primarul în vârstă de 32 de ani mărturiseşte că nu a rezistat prea mult în spital şi a recurs la un subterfugiu pentru a putea ajunge lângă familia intrată şi ea în izolare. 

”După 3 zile m-am făcut mai bine şi m-au externat după ce le-am spus că sar gardul ca să ajung acasă la soţie şi copil, care erau singuri în izolare. Aş fi făcut-o, aş fi venit pe jos. Nu s-a găsit ambulanţă pentru întoarcerea mea acasă, aşa că un om bun mi-a pus o maşină la dispoziţie în faţa spitalului”, mai scrie primarul comunei Lopătari.

Şocat şi acum de cele trăite în vara anului trecut, primarul Claudiu Constantin face apel la oameni să se vaccineze pentru că numai aşa vom putea învinge virusul.

“Nu vă doresc să treceţi prin ce am trecut eu. Numai cine s-a întâlnit cu lucrurile astea înţelege ce e de fapt virusul ăsta, cum se manifestă şi ce poate face din om. Nu glumiţi, nu vă jucaţi cu focul şi siguranţa celor dragi. Vaccinaţi-vă şi haideţi să scăpăm împreună de aceste vremuri care ne încearcă mintea, capacitatea de a rămâne lucizi”, transmite Claudiu Constantin. 

Acesta îşi îndeamnă consătenii să se înscrie la imunizare în centrele din Buzău, cel mai apropiat fiind cel din comuna Vintilă Vodă. Detalii despre cele mai apropiate centre de vaccinare de comuna Lopătari: https://www.dspbz.ro/centre_permanenta.php”

În următoarea perioadă, cei din localităţile izolate se pot vaccina atunci când în comunele lor ajung caravane mobile aflate acum în organizare. Sâmbătă, o astfel de activitate este programată în Valea Salciei. Toţi cei care vor dori să se vaccineze vor fi injectaţi pe loc cu serul Pfizer.

”Sâmbătă, ora 9.00, caravana mobila pentru vaccinare anti COVID va fi in Valea Salciei la dispensar. Vaccinul folosit va fi Pfizer. Vaccinarea va fi la liber. Trebuie doar să anunţaţi asistentul comunitar pana vineri la nr telefon +40 760 369 912 ”, este anunţul postat, marţi, pe contul de facebook al Primăriei Valea Salciei.

Caravana mobilă va ajunge în cătunele izolate, unde localnicii nu au medic de familie în comună iar pe ei nimeni nu I-a înscris în vederea imunizării.

Vaccinul anti coronavirus ajunge în toate colţurile judeţului, în cătune aflate la mare distanţă de centrele de vaccinare.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri