Peste 500 de absolvenţi buzoieni sar peste sesiunea de vară a Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început prima sesiune a Bacalaureatului însă nu toţi absolvenţii de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul maturităţii. Fie pentru că au corigente, ori că nu se simt suficient de bine pregătiti, aproape 560 de elevi din judetul Buzău lipsesc din sesiunea de vară. Ei se pot înscrie însă la cea de-a doua sesiune, programata în perioada 21-31 august.

La nivelul judeţului Buzău, anul acesta sunt 3.357 de elevi de clasa a XII-a care ar fi trebuit să susţină examenul de Bacalaureat. Conform responsabililor din Inspectoratul Şcolar Judeţean din promoţia curentă s-au înscris doar 2.798 de liceeni. 

Motivele sunt diverse dar cert este ca cei mai mulţi nu s-au putut înscrie pentru deoarece au corigente la anumite materii. Mai exact, 559 de liceeni din judeţul Buzau nu au fost interesati să susţină examenul maturităţii în sesiunea iunie-iulie.

Elevii care nu s-au înscris în prima sesiunea mai au o şansă. Se pot înscrie în perioada 11-14 iulie iar cei care trebuie să susţină corigentele o pot face pe 27 iulie. Vor intra în focurile examenului de Bacalaureat pe 21 august, alături de cei care nu au obţinut diploma de Bac în prima sesiune iar pe 1 septembrie vor afla rezultatele. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite