Peste 20 de focare de pestă porcină africană, în judeţul Buzău. Au fost eutanasiate toate animalele dintr-o fermă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pesta porcină africană (PPA) persistă în judeţul Buzău. În ultima lună s-au înregistrat 24 de focare active, şase la porcii domestici iar 18 la cei din mediul sălbatic. Localităţile cele mai afectate de virusul pestei porcine domestice sunt Calvini, Glodeanu Sărat şi Zărneşti. În cazul mistreţilor, la Grăjdana, s-au înregistrat numai în ultima lună, 13 cazuri de porci mistreţi înfectaţi cu virusul.

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, din cele şase focare înregistrate la porcii domestici, cinci au fost în gospodării, iar unul la o fermă din Zărneşti. 

Pentru eliminarea răspândirii pestei porcine, medicii veterinari au decis ca cele peste 1.700 de capete din ferma să fie eutanasiate.

Cele mai multe focare de Pesta Porcină Africană s-au înregistrat la porcul mistreţ. 

În urma cercetărilor efectuate de catre medicii veterinari pe raza a 18 fonduri de vânătoare s-a descoperit ca 64 de animale sunt purtătoare a virusului pestei porcine africane.

Dintre aceştia, 28 au fost găsite moarte în pădure, iar 36 au fost vânate de către angajaţii AJVPS. Cele mai afectate zone din judetul Buzau sunt Grăjdana, Beceni, Aldeni şi Berca.

Autorităţile recomandă respectarea măsurile impuse în astfel de situaţii. În ferme, trebuie făcute dezinfecţii, adăposturile trebuie să fie bine împrejmuite pentrtu a nu lăsa accesul liber animalelor sălbatice în incinta gospodăriilor.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite