„Paris” de la Buzău a fost încătuşat. Este acuzat de camătă, şantaj şi violare de domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Un bărbat de 52 din Buzău de ani a fost reţinut de poliţişti pentru camătă. El este acuzat că a împrumutat diverse persoane cu bani, cu dobânzi uriaşe, după care a încercat să îşi recureze sumele datorate prin ameninţări şi acte de violenţă.

Buzoianul, poreclit Paris, a fost reţinut în urma unei percheziţii la locuinţa acestuia, în cartierul Simileasca, desfăşurată de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 până în prezent, ar fi împrumutat mai multe persoane cu diferite sume de bani, sub formă de camătă. 

În cursul lunilor ianuarie-februarie, prin ameninţări cu acte de violenţă, ar fi încercat să recupereze banii şi dobânda aferentă de la un buzoian de 39 de ani.

Din investigaţii s-a mai stabilit că, în toamna anului 2020, acelaşi bănuit ar fi sustras elemente de mobilier din locuinţa unei alte părţi vătămate, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Buzău, de asemenea pe fondul unei înţelegeri de tip camătă. 

Componente ale mobilierului sustras din imobilul tânărului au fost descoperite de poliţişti în urma desfăşurării percheziţiei la domiciliul bănuitului.   

Poliţiştii buzoieni îl cercetează pe bărbatul de 52 de ani pentru camătă, şantaj, furt calificat şi violare de domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat, buzoianul riscă ani grei de închisoare.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite