Operaţie în premieră la spitalul din Râmnicu Sărat. Doi medici palestinieni au făcut echipă cu Nicolae Bacalbaşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Râmnicu Sărat bifează o nouă premieră medicală. Un pacient de 72 de ani a trecut cu bine peste o complicată intervenţie chirurgicală de extirpare a două tumori maligne apărute la nivelul tubului digestiv. A fost vorba despre două operaţii efectuate simultan de trei chirurgi, într-un interval de timp foarte scurt.

Pentru dificila intervenţie, special pentru acest caz au venit la spitalul municipal din Râmnicu Sărat medicii Nicolae Bacalbaşa şi Nahedd Saba. 

Ei au făcut echipă cu doctorul Adnan al Aloul, un palestinian care lucrează de un an în unitatea medicală din Râmnicu Sărat.

Intervenţia chirurgicală a avut loc vineri dimineaţă, începând cu ora 7.30, la un pacient de 72 de ani, din Râmnicu Sărat. Acesta fusese diagnosticat cu cancer la nivelul tubului digestiv, segmentul inferior.

”A fost vorba despre un cancer sincron de colon, adică în două locuri. Unul era localizat în colonul drept, celălalt în rect. S-a efectuat o rezecţie intestinală, pe care noi o numim hemicolectomie dreaptă, plus rezecţie şi anastomoză colo-rectală”, a explicat medicul Adnan al Aloul. 

Anastomoza, spune medicul palestinian, este reîmbinarea a două organe interne, a reţelei vasculare şi a ţesutului nervos, după extirparea segmentelor bolnave.

Această etapă a operaţiei necesită atenţie sporită şi timp cât mai scurt de intervenţie. ”Astfel de operaţii au mai fost la Râmnicu Sărat, însă niciodată două anastomoze într-un timp aşa de scurt. Operaţia a durat 1 oră şi 40 de minute”, a precizat doctorul Adnan al Aloul.

După operaţia derulată cu succes, pacientul a fost transportat la terapie intensivă. Adnan al Aloul şi Nahedd Saba sunt palestinieni care au terminat medicina în România şi au rămas să profeseze aici. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite