Oameni salvaţi din nămeţi de către militarii buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă noapte, 28 de militari din cadrul U.M. 2000, cu două camioane DAC 6X6, au acţionat, la solicitarea autorităţilor locale, la Florica, judeţul Buzău, pentru pentru deblocarea căilor de acces şi deszăpezirea a patru angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri si Poduri Buzău.

La întoarcere, militarii au recuperat şi un localnic care prezenta fracturi la picior, fiind transportat la Spitalul Judeţean din Buzău. Începând cu orele 05.00, acelaşi detaşament a acţionat la Movila Banului pentru aducerea la Spitalul Judeţean a unei femei, care a născut şi se simţea rău. 

În acest moment, o grupă de militari se îndreaptă către comuna Robeasca, pentru aducerea la spital a unei femei de 26 de ani, gravidă în nouă luni.

La nivelul fiecărei unităţi din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a fost constituită o grupă de intervenţie, pentru a răspunde solicitărilor autorităţilor locale pentru ajutorarea populaţiei afectate de ninsori în zona de responsabilitate a diviziei.

Astfel, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă dr. Lucian Foca a ordonat ca toate mijloacele auto şi utilajele de geniu disponibile, precum şi efective de militari, din toate unităţile militare aflate în judeţele afectate de ninsori abundente şi de viscol din zona de responsabilitate a diviziei, să fie în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate.

Articole pe aceeaşi temă: 

Toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Buzău vor fi închise luni

UPDATE Maşini aruncate de viscol în decor, pe E 85, înainte de închiderea circulaţiei. O ambulanţă şi mai multe maşini, blocate în nămeţi

Drumuri închise şi localităţi fără curent, în judeţul Buzău. Drumul European 85 a fost închis între Urziceni şi Focşani

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite