Militarii buzoieni intervin pentru deblocarea drumului naţional 22 Râmnicu Sărat - Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 40 de militari cu patru autocamioane, un buldoexcavator si un autogreder, de la Batalionul 3 Geniu Mărăcineni, judeţul Buzău, vor fi dislocaţi, duminică, la Râmnicu Sărat, pentru a interveni la deszăpeziri, în punctele indicate de autorităţile locale.

Iniţial, militarii vor interveni cu lopeţi şi cu un autogreder pentru curăţarea de zăpadă a drumului naţional 22, care leagă Râmnicu Sărat de Brăila, tronson închis încă de sâmbătă dimineaţă, din cauza viscolului extrem de puternic şi a vizibilităţii reduse.

De asemenea, Divizia 2 Infanterie „Getica” este pregătită să intervină în sprijinul populaţiei afectate de viscol.

”În data de 25 ianuarie 2014, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica, a fost constituită o celulă de răspuns la solicitările autorităţilor locale pentru ajutorarea populaţiei afectate de ninsori în zona de responsabilitate a diviziei. Astfel, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă dr. Lucian Foca, a ordonat ca toate mijloacele auto şi utilajele de geniu disponibile, precum şi efective de militari, din toate unităţile militare aflate în judeţele afectate de ninsori abundente şi de viscol din zona de responsabilitate a diviziei, să fie în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate”, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, de comanda Diviziei 2 Infanterie Getica.

Articole pe aceeaşi temă: 

VIDEO Cetăţeni străini, prinşi în trafic pe un drum din Bărăgan, cazaţi la Spitalul Smeeni

UPDATE Maşini aruncate de viscol în decor, pe E 85, înainte de închiderea circulaţiei. O ambulanţă şi mai multe maşini, blocate în nămeţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite