O interdicție decisă de primărie, motivul revoltei comercianților de pe principalul bulevard al Buzăului

0
Publicat:

Un proiect european pe mobilitate urbană a înfuriat zeci de comercianți de pe bulevardul Unirii, din Buzău. Peste 40 dintre aceștia au semnat o petiție adresată Consiliului Local, în care cer revenirea asupra măsurii de interzicere a parcării pe cea mai mare arteră rutieră din oraș.

Proiectul a fost finanțat cu bani europeni. SURSA Arhivă
Proiectul a fost finanțat cu bani europeni. SURSA Arhivă

Inițiatorii petiției spun că, după încheierea proiectului de ”modernizare” a bulevardului Unirii din municipiul Buzău, au fost desființate aproximativ 850-900 de locuri de parcare în spic, „luând naștere și amploare, în mod artificial, o criză a locurilor de parcare de reședință”.

Comercianții se plâng de faptul că, odată cu interzicerea parcării pe Unirii, magazinele lor au intrat în declin, din lipsă de clienți.

„În municipiul Buzău, sute de societăți comerciale, instituții și bănci funcționează de-a stânga și de-a dreapta străzii Unirii, la parterul și mezaninul locuințelor a zeci de mii de buzoieni, formând astfel dimpreună Bulevardul Unirii, încă de la începutul anilor 1990. Ideea practicată nedibace de către administrație aceste zile, precum că orașul Buzău nu a fost creat pentru atâtea mașini, și de aici ar fi atât aglomerația din trafic, dar și lipsa locurilor de parcare, este cel puțin nefericită, din mai multe motive care, alături de soia și pește, se pare că fac din comunism o veste bună în democrația parohiei Sfântului Sava”, se arată în cuprinsul petiției.

Peste patruzeci de comercianți de pe Bulevardul Unirii ar fi semnat deja petiția adresată Consiliului Local Municipal Buzău, în care cer revenirea asupra deciziei de interzicere a parcării pe cea mai mare arteră rutieră din oraș.

Autoritățile sunt de neclintit și spun că regândirea proiectului realizat cu bani europeni nu poate fi făcută sub niciun aspect timp de cinci ani.

„Unii proprietari sunt îndreptățiți să se îngrijoreze, au nevoie de aprovizionare, de acord, și vom căuta soluții! Dar clienții nu au de ce să se plângă deoarece avem 2552 de locuri de parcare în spatele blocurilor pe Unirii Sud, libere până la 16.30, apoi devin parcări de reședință! Dar ia priviți cu atenție structura afacerilor de pe Unirii: 37 de păcănele, 33 de bănci, 22 de farmacii, 16 magazine de haine second hand, 11 baruri… și un sexshop. Iertați-mă, dar lor nu le plâng de milă!”, a scris recent, pe Facebook, viceprimarul Ionuț Apostu.

Comercianții de pe Bulevardul Unirii apreciază că, în câteva săptămâni, mulți dintre vor fi nevoiţi să închidă afacerile şi să intre în faliment.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite