Revoltă în satul unui prădător sexual, după decizia controversată a unor judecători. Inculpatul, la un pas să revină acasă VIDEO

0
Publicat:

A fost revoltă într-o localitate din Buzău, după ce o instanță a decis eliberarea din penitenciar a unui prădător sexual și plasarea lui în arest la domiciliu. Relaxarea măsurii în cazul individului acuzat de infracțiuni sexuale cu minori a fost decisă de Judecătoria Pătârlagele. Procurorii au contestat însă măsura, iar Tribunalul Buzău a desființat soluția instanței inferioare, care provocase deja repulsie printre consătenii inculpatului

Rudele celor șapte copile care au fost victimele unui bărbat de 52 de ani din satul Tulburea, comuna Cozieni, județul Buzău, au trăit un nou coșmar, după ce au citit pe portalul instanțelor că cel care le-a agresat fetele ar urma să se întoarcă acasă, adică la câteva zeci de metri de locuințele lor.

„Înlocuieşte măsura arestului preventiv luată asupra inculpatului M.T., în prezent aflat în Penitenciarul Focșani, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri, până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 30 de zile. În temeiul art.221 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpatul M.T. să nu părăsească imobilul unde locuiește”, se arată în încheierea de ședință publicată pe 30 ianuarie 2023 de Judecătoria Pătârlagele.

Părinți disperați, la poarta agresorului

Comunitatea din satul Tulburea a fost bulversată de perspectiva sosirii agresorului în gospodăria aflată la mică distanță de casele unora dintre victimele sale. Vestea că bărbatul acuzat de viol, agresiune sexuală și act sexual cu un minor ar urma să vină acasă, a stârnit furia rudelor celor șapte fete agresate de consăteanul în vârstă de 52 de ani.

Mai mulți părinți s-au strâns la poarta prădătorului sexual, cu gândul să protesteze față de măsura scoaterii acestuia din penitenciar și să-l întâmpine pentru a-i transmite că nu este binevenit înapoi în comunitate. Între timp, însă, Parchetul care a instrumentat acest caz a depus contestație și, în foarte scurt timp, magistrații Tribunalului Buzău au desființat controversata decizie a instanței inferioare de plasare a inculpatului la domiciliu.

„Menține măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul M.T.. În baza art. 275 al 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțat prin punerea la dispoziţia contestatorului și a procurorului prin mijlocirea grefei instantei, astăzi, 01.02.2024”, precizează Tribunalul Buzău.

În urmă cu un an, comuna Cozieni era zguduită de mărturisirile unei fetițe care i s-a plâns mamei că vecinul lor a violat-o. După ea, alte șase copile au povestit cum erau ademenite și apoi molestate de bărbatul pe care toată lumea îl considera un om de ispravă.

Inculpatul judecat în prima instanță poate fi ținut în stare de arest preventiv, potrivit prevederilor codului de procedura penalp, cinci ani. Dacă va fi găsit vinovat de toate cele șapte capete de acuzare, bărbatul ar putea primi o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare, plus sporuri.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite