Misiuni de salvare a unor turiști din noroaiele rămase după viituri, în pădurile din Buzău VIDEO

0
Publicat:

Luni, un astfel de grup, a fost scos din noroi de jandarmi. Un apel la 112 anunța, luni, în jurul orei 12.00, faptul că o familie a rămas cu mașina blocată în noroi pe drumul spre Trovanții de la Ulmet, cunoscut obiectiv turistic al Buzăului.

„În scurt timp, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău au ajuns la locul indicat, reușind să scoată autoturismul din noroi, sfătuindu-i pe turiști să abordeze un traseu mai practicabil”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Buzău.

Nu a fost singura misiune de acest fel din ultimele zile. Duminică noapte, jandarmii și polițiști au intervenit pentru extragerea unui autoturism blocat în noroi într-o pădure din comuna Cozieni.

În ziua de 25 iunie 2023, polițiștii Secției Pârscov au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 29 de ani, din Buzău, cu privire la faptul că autoturismul în care se afla cu soțul și fiul în vârstă de 3 ani, a rămas blocat pe DC 84, din localitatea Odăile.

„Imediat după sesizare polițiștii au procedat la efectuarea de căutări, cu ajutorul datelor de localizare oferite de apelantă și sprijinul oferit de reprezentantul unității administrativ-teritoriale Odăile si au depistat persoanele la scurt timp, într-o pădure din Cozieni”, a comunicat biroul de presă al IPJ Buzău.

image

Ulterior, polițiștii alături de jandarmi din cadrul Postului Montan de Jandarmi Berca și reprezentatul unității administrativ-teritoriale au reușit extragerea în siguranță a autoturismului și conducerea persoanelor până la un drum practicab

„De asemenea, amintim și cele două misiuni de căutare desfășurate concomitent a unor persoane rătăcite ce se deplasau cu bicicleta, respectiv pe jos”, a mai precizat Jandarmeria.

Pentru a evita astfel de situații, jandarmii le recomandă amatorilor de drumeții să verifice prognoza meteo înainte să plece la drum, să se asigure că poartă echipament corespunzător și, dacă au posibilitatea, să afle informații despre starea traseului pe care îl vor parcurge, mai ales dacă aleg mașina ca mijloc de deplasare.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite