Momentul formării unei viituri cu tone de gunoaie adunate de pe versanți VIDEO

0
Publicat:

Mai multe gospodării au fost inundate, iar câteva poduri și podețe au fost distruse, duminică, în urma unui cod roșu de inundații care a lovit zona de munte a județului Buzău. Un localnic a surprins formarea viiturii care a dislocat de pe maluri tone de gunoaie.

La Cozieni, trecerile provizorii peste râul Bălăneasa au fost smulse de apele învolburate. În perioadele ploioase, râul Bălăneasa devine de nestăvilit, deşi, în mod obişnuit, pe alocuri poate fi traversat şi prin albie. După potopul de duminică, 25 iunie 2023, apele învolburate au spălat malurile pline de gunoaie, între care multe deșeuri din plastic, și au lovit puternic în câteva poduri provizorii, ridicate pe durata unei lucrări de infrastructură.

Cele mai afectate zone au fost comunele Brăești și Bozioru, unde două poduri au fost grav afectate de viituri. De asemenea, la Cozieni, șuvoaiele au afectat DJ 203 L și au distrus două poduri provizorii la intrare în Bozioru și în Brăești. Duminică seară, 25 iunie 2023, drumul nu mai era practicabil, așa că nu se putea circula decât pe rute ocolitoare.

În cursul nopții, trecerile provizorii au fost refăcute. Cât privește soarta oamenilor ale căror case au fost inundate, fiind nevoiți să petreacă noaptea la rude, autoritățile județului promit anchete sociale, astfel încât să fie ajutați pentru a putea reveni în locuințele măturate de ape.

Duminică, 25 iunie 2023, până aproape de miezul nopții, pompierii au intervenit în comuna Cislău, pentru a-i ajuta pe localnici după ce apa le-a intrat în case, beciuri și le-a inundat drumuri și grădini.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, un număr de 20 de gospodării din comuna Cislău au fost inundate.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei și limitarea efectelor negative produse de inundații în localitățile Bărăști, Scărișoara și Cislău.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane în urma acestor situații de urgență, însă pagubele materiale sunt semnificative, transmit reprezentanții Instituției Prefectului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite