Podețe provizorii, distruse de viitură în zona de munte a Buzăului VIDEO

0
Publicat:

A fost Cod Roșu de fenomene meteo periculoase în zona de munte a județului Buzău, în mai multe comune fiind semnalate probleme din cauza ploilor abundente căzute într-un timp foarte scurt.

Pe raza comunei Brăești, traficul pe DJ 203L a fost întrerupt duminică, 25 iunie 2023. Trecerile prin râul Bălăneasa, amenajate ca variante provizorii pe perioada reconstruirii podurilor, au devenit impracticabile în urma viiturilor.

„Pe DJ 203L sunt două poduri afectate și nu se mai circulă deloc (la intrare în Bozioru și la intrare în Brăești), însă nu e nicio localizate total izolată, întrucât sunt rute ocolitoare. De la Brăești se poate ieși pe Lopatari și Odăile, iar din Bozioru se poate ieși pe Colți”, a transmis la ora 13.45 Biroul de presă al Prefecturii.

Din cauza precipitațiilor care au depășit 50 de litri pe metrul pătrat, într-un timp foarte scurt, au fost înregistrate probleme și pe drumurile din Bozioru.

Inundații în Buzău FOTO I.B.
Inundații în Buzău FOTO I.B.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare imediată Cod Roșu pentru patru unități administrativ-teritoriale din nordul județului.

La Nehoiu, Pătârlagele, Chiojdu și Cătina au fost prognozate, pentru intervalul 11.45-12.45, averse torențiale de peste 35 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În această zonă s-au acumulat deja din precipitații, în ultima oră, 30-40 litri pe metrul pătrat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite