Micul reinterpretat de un restaurant de lux. Cum se contopeşte gustul românesc cu savoarea franţuzească VIDEO

0
0
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Pentru ca micul românesc să fie pus în valoare şi atlfel decât pe grătar, un restaurant buzoian cu specific de fine dining a inventat un preparat aparte. În aceeaşi farfurie găsim laolaltă gustul tradiţional românesc şi savoarea specifică bucătăriei franţuzeşti.

În aceste zile, un restaurant de lux din Buzău are în ofertă meniuri dedicate zilei de 1 Mai. Pentru a nu se îndepărta de specificul localului, bucătarii au creat o combinaţie care, spun ei, pune în valoare apreciatul mititel la grătar.

”Restaurantul nostru reinterpretează produsele tradiţionale autentice româneşti, cu partea de bucătătrie franţuzească unde suntem înscrişi, la Institutul Culinar Escoffier. De aici, şi partea de fine dining pe care o găsiţi în restaurantul nostru, de reinterpretare a acestei gastronomii”, declară Ana Maria Mircea, antreprenor.

Mititeii din porc şi vită, propuşi în carmangeria proprie, sunt ingredientul principal al reţetei inventate în restaurantul buzoian.

”Am reinterpretat micul cu totul şi cu totul diferit, de la materia primă tradiţională, pe care o ştim cu toţii, cartoful care este copt cinci ore la cuptor, la 45 de grade Celsius, în untură de raţă. Este un fondant, cu maioneză de casă, cu mărar şi sosul franţuzesc”, spune Adrian Iancu, manager restaurant.

Micul este un preparat tradiţional românesc, un fel de chiftea la grătar, de obicei de formă cilindrică. 

Mititeii se aseamănă cu alte produse similare din carne tocată din Balcanii de Vest, dar şi cu unele produse bulgăreşti, greceşti sau turceşti. Spre deosebire de acestea, în mici se adaugă şi alte ingrediente, inclusiv bicarbonatul de sodiu, şi diferă oarecum forma şi mărimea.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

  

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri